Обвинувачений у підготовці теракту в Росії українець Панов подав скаргу в ЄСПЛ

Обвинувачений у підготовці теракту в Росії українець Панов подав скаргу в ЄСПЛ

Укрінформ
Громадянин України Артур Панов, обвинувачений Росією в підготовці теракту в Ростові-на-Дону, звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на порушення кількох статей Конвенції про права людини.

Про це Панов повідомив "Кавказькому вузлу" у листі, переданому через адвоката.

Зазначається, що скаргу в Європейський суд з прав людини Панов подав у середині травня.

"Скарга стосується порушення статей Конвенції про права людини - ст. 5 (право на свободу та особисту недоторканність), ст. 6 (право на справедливий судовий розгляд). До скарги були додані всі постанови про продовження запобіжного заходу, починаючи з моменту мого затримання. Будемо домагатися, щоб Україну включили у справу як третю сторону. Зараз я маю намір рішенням Євросуду домогтися скасування запобіжного заходу - як мінімум. Буду продовжувати вимагати від Росії повернути мене в Україну", - повідомив Панов.

Призначене на сьогодні засідання суду не відбулося через неявку перекладача. Розгляд справи продовжиться 31 травня об 11.40, повідомляє "Кавказький вузол".

Коментарів з боку обвинувачення щодо скарги Панова не надходило.

Як повідомлялося, Артур Панов був затриманий на початку грудня 2015 року в Ростовській області після перетину українсько-російського кордону нібито за підозрою в підготовці теракту в Росії. 14 лютого в Північно-Кавказькому окружному військовому суді Ростова-на-Дону почався судовий процес у його справі. Разом з Пановим на лаві підсудних опинився ростовський студент, якому інкримінують сприяння "злочинный діяльності" українця. Панов свою провину не визнає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-