Арешт

Арешт "клименківців": затримати вдалося не всіх, кого планували - Аваков

Укрінформ
Правоохоронцям не вдалося затримати всіх екс-податківців з тих, кого планували.

Про це в ефірі "24 каналу" заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Одного підозрюваного затримали прямо в аеропорту Бориспіль, інших - не вдома, але теж затримали. Я не коментуватиму, скільки нам не вдалося (затримати - ред.). Не всіх вдалося затримати з тих, що планувалося первісно", - заявив Аваков.

Він наголосив, що у затриманих проводилися обшуки з метою знайти папери та цінності.

Які саме папери були знайдені у затриманих, Аваков не став уточнювати.

Як повідомлялося, у ході спецоперації Військової прокуратури та Нацполіції у середу відбулися 454 одночасні обшуки у 15 областях, під час яких затримали 23 екс-керівників обласних податкових адміністрацій часів Януковича. Згодом усіх затриманих доставили вертольотами до Києва.

Сьогодні Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 100 млн грн для колишнього глави Державної податкової адміністрації в Дніпропетровській області Сергія Шинкаренка.

Раніше суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього курівника Державної податкової адміністрації Криму Костянтина Циркуна.

У середу, 24 травня, суд обрав запобіжний захід екс-голові податкової у Полтавській області Володимиру Задорожному, зобов'язавши його носити електронний браслет і призначивши 12 млн грн застави.

Печерський суд також відпустив під заставу в розмірі 15 млн грн колишнього начальника Державної податкової служби в Луганській області Олександра Антіпова, у якого під час обшуку вилучили 3,8 млн дол.

Крім того, райсуд обрав колишньому начальнику Дарницької податкової адміністрації в Києві Юрію Кравченку запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн грн.

Колишнього начальника Державної податкової інспекції у Святошинському районі міста Києва Юрія Мостіпана Печерський районний суд Києва звільнив під заставу в 1 млн грн, зобов'язавши його носити електронний браслет, а начальника податкової у Подільському районі Києва часів Януковича Олексія Ярошенка відпустили під особисте зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-