МінТОТ ініціює щомісячну соцдопомогу в’язням Кремля

МінТОТ ініціює щомісячну соцдопомогу в’язням Кремля

Політв’язні
Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб (МінТОТ) ініціює виплату соціальної грошової допомоги українцям, які засуджені в Росії за політичні мотиви.

Про це сказав міністр з питань окупованих територій і ВПО України Вадим Черниш під час презентації відповідного законопроекту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша пропозиція - дві мінімальні зарплати (6,4 тис. грн - ред.) щомісячних виплат, а також ціла низка компенсацій та виплати на правову допомогу, на санаторно-лікувальне забезпечення тощо", - сказав Черниш.

Він також зазначив, що МінТОТ проситиме Мінфін виділити кошти на відповідні бюджетні програми.

"Відповідно до наших розрахунків, ми будемо просити Мінфін закласти кошти до відповідних бюджетних програм, але мова йде про трохи більш ніж 40 осіб, які загалом обраховувалися нашим міністерством, і 22 особи з Криму. Це невелика сума для держави", - зазначив Черниш.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України презентувало законопроект про надання статусу політичних в'язнів українським громадянам, позбавлених свободи за рішеннями органів влади Російської Федерації, які утримуються агресором з політичних мотивів або у зв’язку з громадською позицією чи політичними мотивами.

Наразі проект закону знаходиться на етапі обговорення і поки не зареєстрований у Верховній Раді 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-