Київ має ще раз передати ОБСЄ списки на звільнення заручників - Геращенко

Київ має ще раз передати ОБСЄ списки на звільнення заручників - Геращенко

Укрінформ
Українська сторона передасть у четвер, 25 травня, ще раз списки заручників на звільнення з окупованих територій представникам ОБСЄ.

Про це заявила з парламентської трибуни представник України в гуманітарній підгрупі в ТКГ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вимагаємо звільнення 128 громадян України, яких утримують на окупованій території. І ми сьогодні передамо ще раз цей список ОБСЄ з вимогою, щоб нам надали повну інформацію, де ці люди, яка їх доля, і включили в список на звільнення", - наголосила Геращенко.

За її словами, натомість Київ готовий передати "всіх, де це дозволяє українське законодавство".

Геращенко висловила сподівання, що Україна зробить все для того, щоб у червні звільнення відбулося.

"Якщо цього не буде, повна відповідальність - на Кремлі, на Москві, на Росії, і на їх маріонетках з ОРДО і ОРЛО", - підкреслила вона. 

Геращенко нагадала, що напередодні у Мінську Уповноважений ВР з прав людини Валерія Лутковська поставила питання  відвідати тюрми на окупованій території.

"РФ і друга сторона відмовили українському Уповноваженому. Вони сказали, що некий омбудсмен так званої ДНР вже дав відповідний мандат депутату Верховної Ради України", - сказала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-