Житло для переселенців: ціна питання - $ 5 мільярдів

Житло для переселенців: ціна питання - $ 5 мільярдів

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України підрахувало, що на вирішення проблеми забезпечення житлом переселенців необхідно 5 млрд дол.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО Георгій Тука під час виступу на міжнародній конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни", повідомляє кореспондент Укрінформу.

бюджету не виділено жодної копійки. З небюджетних коштів - зараз тривають переговори щодо однієї програми з німецьким банком у розмірі 2,5 млн євро, але й це крапля в морі. За даними Мінсоцполітики, приблизна кількість ВПО в Україні - 1 млн 700 тис. осіб... Це приблизно 500 тис. сімей. Якщо взяти за найскромнішими підрахунками, що на одну сім'ю виділити 10 тис. дол. на житло, то загальна вартість розв’язання проблеми становить 5 млрд дол.", - сказав Тука і додав, що на сьогоднішній день жодна міжнародна організація таких коштів на допомогу не виділяла.

Він також наголосив, що найвдалішим для України є досвід Ізраїлю, коли людям виплачувалися певні суми, а люди вже самі вирішували, куди інвестувати ці кошти. Але навіть це, за словами Туки, не є панацеєю для вирішення питання житла для ВПО, оскільки фінансування на цей проект немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-