Для допомоги в оформленні позовів проти Росії до ЄСПЛ створять спеціальний центр

Для допомоги в оформленні позовів проти Росії до ЄСПЛ створять спеціальний центр

Укрінформ
В Україні планується створити центр з надання правової допомоги постраждалим через військові дії на Донбасі в оформленні позовів проти Росії до Європейського суду з прав людини.

Про це сказав заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука під час виступу на міжнародній конференції "Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Є ідея створити щось на зразок центру юридичної допомоги, в якому людям, які зазнали збитків, буде надаватися допомога для оформлення подачі документів в ЄСПЛ з позовами щодо Росії", - сказав Тука. 

Він зазначив, що наразі в ЄСПЛ небагато позовів від українських громадян, постраждалих від військових дій на Донбасі, проти Російської Федерації. 

"Зараз існує проблема - дуже невелика кількість наших громадян подають позови на Росію. Практика показує, що позови від фізичних осіб розглядаються швидше, ніж позови від країн або юридичних осіб", - сказав Тука. 

Він також нагадав, що алгоритм відшкодування збитків за зруйноване житло є, він відпрацьований. Постраждала особа звертається до органів місцевої влади, складаються відповідні довідки і на підставі цих довідок люди звертаються в суди, зазначив Тука. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-