Керівники держави привітали працівників наукової сфери

Керівники держави привітали працівників наукової сфери

Укрінформ
Керівники Української держави привітали працівників наукової сфери зі святом - Днем науки.

Президент Петро Порошенко відзначив, що українська наука здобула заслужений авторитет у світі. 

"Досягнення вітчизняних вчених мають стати надійним підгрунтям для відсічі російській агресії, захисту незалежності та територіальної цілісності України. Країна гостро потребує вашого інтелекту й досвіду для реалізації модернізаційних програм і євроінтеграційних прагнень", - цитує главу держави його прес-служба

Порошенко висловив переконання, що високий професіоналізм українських науковців та їхня вірність обраній справі стануть запорукою успішної реалізації цих нагальних завдань.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відзначив величезний вклад науковців у розвиток людства, пізнання Всесвіту, створення сучасних благ цивілізації.

За його словами, роль науки в економічному розвитку України, посиленні обороноздатності та гідному утвердженні на світовій арені має стати визначальною. "Потрібно зробити максимум для того, щоб усі усвідомили: освіта і наука – це наше майбутнє! І від того, якими вони будуть, залежить те, наскільки зміцніє наша держава, чи зможемо ми захистити свою незалежність та забезпечити процвітання нації", - наголосив спікер у вітанні, оприлюдненому прес-службою ВР. 

Він підкреслив, що в Україні працівникам наукової сфери "необхідно дати засоби для розвитку та реалізації свого потенціалу, як це роблять провідні країни світу, а не скорочувати чисельність науковців та фінансування науки".

У свою чергу Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зауважив: уряд усвідомлює той факт, що поруч з активною модернізацією національної економіки та запуском структурних реформ необхідно посилювати наукоємкість економічних процесів, інституційно зміцнювати наукові дослідження, готувати нові покоління українських дослідників і науковців, створювати гідні умови для їх праці.

"Саме тому уряд прийняв рішення про утворення і функціонування Національної ради України з питань розвитку науки і технологій. Вона стане основним стратегічним органом реформування сфери науки та інновацій в Україні та об’єднає кращі сили країни, лідерів наукової спільноти та представників усіх ключових напрямів", - зазначив керівник уряду.

Він висловив переконання, що спільними зусиллями вдасться успішно реалізувати високий технологічний та інтелектуальний потенціал нашої держави, забезпечити її належний світовий рівень.

"У сучасному глобальному світі перед Україною стоїть чимало завдань, пов'язаних з реформуванням національної економіки, виробничого потенціалу, соціальної сфери, а також освітніх і наукових інституцій, завдяки вирішенню яких може сформуватися нова генерація креативних дослідників, винахідників, науковців", - наголосив Гройсман у привітанні, розміщеному на Урядовому порталі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-