Деканоїдзе не знала про факти у справі Шеремета, виявлені журналістами

Деканоїдзе не знала про факти у справі Шеремета, виявлені журналістами

Укрінформ
Екс-глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе заявила, що не знала про факти щодо вбивство журналіста Павла Шеремета, які повідомили журналісти в фільмі-розслідуванні "Вбивство Павла".

Про це вона сказала в ефірі одного з телеканалів, передає "Українська правда". Також Деканоїдзе визнала, що "це прокол слідства".

Вона нагадала, що відразу після вбивства в 2016 році була створена оперативна група.

"Але всі розслідування, і це записано в КПК, – за ГПУ, вона вела розслідування, хоч там були представники ще й СБУ і Нацполіції", - зазначила Деканоїдзе.

Деканоїдзе заявила, що вона як керівник Нацполіції була відповідальна за справу.

"Але я не слідча, зрештою, не могла сама передивитися всі терабайти відео", - зазначила вона.

Як повідомлялося, журналісти "Слідства.Інфо" вийшли на колишнього працівника Служби безпеки України Ігоря Устименка завдяки записам з відеокамер біля будинку Павла Шеремета.

Журналісти припустили, що СБУ вела стеження за журналістом в ніч перед його вбивством, так як джерело журналістів стверджує, що Устименко станом на 2014 рік був співробітником СБУ.

У відповідь спікер СБУ Олена Гітлянська заявила, що Устименко не працює в СБУ з 29 квітня 2014 р.

Нагадаємо: журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівнику інтернет-видання "Українська правда" Олені Притулі, однак її самої в авто не було. Поліція кваліфікувала вибух авто з Шереметом як умисне вбивство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-