Яценюк розповів, про що говорив з Обамою і Байденом

Яценюк розповів, про що говорив з Обамою і Байденом

Укрінформ
Успіх України, яка продовжує боротися за свою незалежність й боронити європейські кордони від агресії РФ, є також перемогою для всього вільного світу.

Про це, як повідомив екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, заявили колишні лідери США Барак Обама і Джо Байден під час зустрічей з ним у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Було багато розмов про нову адміністрацію, але більше було розмов про Україну, тому що і один, і другий – і президент Обама, і віце-президент Байден – дуже добре знають, що таке Україна", - зазначив український політик після зустрічей з главами попередньої адміністрації США.

Він підкреслив, що обидва американські лідери назвали український успіх важливим не тільки для України, але й для всього світу.

"Вони вважають те, що Україна бореться за свою незалежність, і що Україна встояла – це успіх для всього вільного світу. Тому їхнє звернення, в першу чергу до нас, до українців – що ми не маємо права зійти з цього шляху. Надто багато залежить від України для цілого світу", - зазначив Яценюк.

Саме з цим зверненням, зауважив український політик, він іде на переговори до нинішньої американської адміністрації.

"Нам потрібна допомога, нам самим складно. Ми довели, що ми можемо боротися. Але боротьба проти озброєної до зубів російської агресії потребує підтримки з боку ЄС і американців", - пояснив колишній глава українського уряду.

Він висловив сподівання, що нова адміністрація США вирішить позитивно питання з поставками летальної зброї для українського війська.

"Якщо таке рішення буде прийняте, це стане чіткою відповіддю на те, що Україна залишається пріоритетом, що Україна важлива для Європи і для Сполучених Штатів, що ми боронимо свою незалежність і одночасно ми боронимо кордони країн-членів Європейського Союзу і країн-членів НАТО. Це те політичне рішення, яке повинно зараз розглядатися новою адміністрацією", - зазначив він.

При цьому Яценюк підкреслив, що за результатами зустрічей у Конгресі США може підтвердити, що там існує підтримка по цьому питанню.

"Але остаточне рішення як завжди приймає виконавча гілка влади, а саме Овальний кабінет (кабінет президента США в Білому домі – ред.)", - зауважив Яценюк.

Як повідомляв Укрінформ, екс-прем'єр-міністр України, лідер політичної партії "Народний Фронт" Арсеній Яценюк цього тижня перебуває з триденним робочим візитом у США. Серед пунктів його програми – переговори в Білому домі, Раді Національної безпеки, Держдепартаменті США, зустрічі з екс-президентом США Бараком Обамою і колишнім віце-президентом Джозефом Байденом, а також з керівництвом МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-