Терористи погодилися включити вченого Козловського до списку на обмін – Геращенко

Терористи погодилися включити вченого Козловського до списку на обмін – Геращенко

Укрінформ
Підтримувані Росією бойовики погодилися включити вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського до списку заручників, яких можуть звільнити.

Про це за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську заявила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

«Інша сторона, нарешті, пообіцяла, в тому числі в форматі Тристоронньої контактної групи, що при узгодженні остаточних списків до них включать Ігоря Козловського. Питання тільки в тому, коли інша сторона перестане вигадувати надумані причини зволікання, і ми узгодимо дату звільнення», – написала Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, так званий військовий трибунал "ДНР" 3 травня виніс ухвалу і засудив незаконно утримуваного у СІЗО "ДНР" українського вченого Ігоря Козловського до 2 років та 8 місяців позбавлення волі.

Козловського затримали 27 січня 2016 року, коли він вийшов з квартири винести сміття.

Ігор Козловський - автор понад 50 наукових книг, понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, періодичних виданнях. Понад 25 років пропрацював у Донецькій обласній державній адміністрації на посаді головного фахівця у справах релігії, викладав у ВНЗ Донецька. 

За свою миротворчу діяльність нагороджений медаллю Австрійського товариства Альберта Швейцера.

Міністерство культури України звернулося до міжнародних правозахисних та безпекових організацій, а також всієї міжнародної спільноти із закликом вжити всіх можливих зусиль для звільнення з неволі знаного вченого-релігієзнавця, громадського діяча Ігоря Козловського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-