Суд у справі Кернеса: свідок нікого не впізнає і нічого не пам'ятає

Суд у справі Кернеса: свідок нікого не впізнає і нічого не пам'ятає

Укрінформ
Чергове засідання у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса і двох його охоронців, яких звинувачують у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану, проходить у Київському райсуді Полтави.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"На засіданні суду є присутнім сам Кернес, обидва його охоронці і один з потерпілих. Другий потерпілий не з'явився через зайнятість на роботі. На засідання також прибув народний депутат України Анатолій Денисенко", - зазначили в суді.

Під час судового засідання, сказали в суді, допитають шістеро свідків обвинувачення.

"Перший свідок заявив, що нікого не впізнає в залі суду і не пам'ятає події 25 лютого 2014 року. Коли прокурор Ганілов почав ставити йому запитання, Кернес і його адвокати чинили опір, вважаючи їх навідними, і суддя Антонов зняв запитання прокурора. У свою чергу, Ганілов попросив тривалої перерви, щоб підготувати клопотання про відвід судді. У відповідь Кернес і його адвокати почали наполягати на продовженні допиту свідків, доставлених до суду приводом", - пояснили в суді.

Засідання суду триватиме після перерви.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 24 квітня засідання Київського райсуду Полтави у справі Кернеса перенесли за клопотанням захисту на 15 травня "через робочу поїздку до Харкова Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана".

27 березня засідання у справі Кернеса в Київському райсуді Полтави перенесли на 24 квітня: не з'явилися троє викликаних заздалегідь свідків обвинувачення. Тоді ж суддя Антонов ухвалив рішення про примусовий привід свідків.

6 березня у Київському райсуді Полтави допитано п'ятеро свідків обвинувачення. Жодний із опитаних не пам'ятає, за їх словами, події 25 січня 2014 року, пов'язані з викраденням активістів харківського Євромайдану.

13 лютого Київський райсуд Полтави допитав 8 свідків обвинувачення. Типові відповіді свідків на запитання держобвинувачення про події 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Допитано третину з більш як 70-ти свідків обвинувачення.

24 жовтня 2016 року Кернес був на суді у Полтаві востаннє за три місяці: весь цей час він знаходився на реабілітації у зв'язку з перенесеними операціями.

На суді Кернес і його охоронці, які звинувачуються за фактами, які мали місце в лютому 2014 року, не визнають вину і вважають справу сфабрикованою. Їм загрожує до 15 років ув'язненн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-