14 травня: народний календар і астровісник

14 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Єремія; Бійся не того собаки, що бреше, а того, що ластиться

Сьогодні пророка Єремії, другого з чотирьох великих пророків, котрі згадуються в Старому Заповіті. Він жив за 600 років до Різдва Христового. До пророчого служіння Господь покликав Єремію, коли йому було лише 15 років. Юнак спершу відмовлявся від своєї місії, кажучи, що він надто молодий, але Господь пообіцяв завжди бути з ним. Відтоді Єремія 23 роки пророкував, викриваючи юдеїв, які забули про Бога й поклоняються ідолам, пророкуючи їм нищівну війну, полон і розсіяння по всьому світу. Єремія пророкував біля воріт міста, біля входу в храм, всюди, де збиралися люди. Але його страшні пророцтва викликали лише гнів оточуючих. Єремію ненавиділи і чернь, і можновладці; його навіть хотіли вбити. Він є автором «Пророцтва» (Книга пророка Єремії) і «Плачу» (книга «Плач Єремії»).

На Яремин день казали: «Єремій, Єремій, про посіви розумій». Нині «розуміти про посіви» Єремія не просять, натомість наймають фахового агронома. До речі, професія агронома є досить затребуваною на ринку праці. В агрохолдингах тому, хто розбирається, коли сіяти жито, а коли пшеницю, соняшник чи рапс, платять до 30 тисяч гривень на місяць. У порівнянні з агрономами, чиновники Мінагрополітики, якщо звісно дивитися на їхні декларації – бідні, як церковні миші… Працюють, як то кажуть, виключно на «голому патріотизмі»: «Якщо не ми, то хто ж?»

«Коли на Єрему погоже, то й жниво буде пригоже», - казали селяни. А ще на Яреми утримувалися від того, щоб дати щось комусь у борг: ні копійку, ні шматок хліба.

З іменинами вітайте Тамару, Ніну, Єфима, Макара і Гната.  

На порозі 19-ий місячний день, який вважається не надто легким, особливо його друга половина. Сьогодні варто цілком сконцентруватися на відпочинку або з головою поринути у генеральне прибирання, якщо не прибралися ще до Великодня. Дослухайтеся до внутрішнього голосу, довіряйте інтуїції, а також женіть подалі журливі думки і тих, хто розсипатиметься перед вами у лестощах. Надавайте перевагу простій їжі; від делікатесів ліпше відмовитись, так само, як і від кулінарних експериментів. Уникайте нових знайомств, обходьте п’яних, не давайте й не беріть у борг (ну ось: і тут про те саме!)

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1888 році: +0,1; а найтеплішим у 2003 - +31,3.    

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-