Міністр нагородив екіпаж катера, який дав відсіч російському кораблю в Чорному морі

Міністр нагородив екіпаж катера, який дав відсіч російському кораблю в Чорному морі

Фото
Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян, що перебуває з робочим візитом в Одеській області, оголосив подяки і відзначив грамотами капітана та екіпаж пошуково-рятувального катера ПРК-05.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Під час здійснення рятувальних робіт у Чорному морі 24 квітня цього року членами екіпажу пошуково-рятувального катера ПРК-05 до українського судна наблизився штатний військовий корабель Чорноморського флоту Росії, що намагався захопити наш катер. Дії корабля ЧФ РФ були незаконними. Наші моряки діяли професійно - врятували себе й український катер, повернулися в порт базування. Ви зберегли власну честь і честь України", - зазначив міністр.

Подяками міністерства інфраструктури України нагороджено Боярка Сергія Анатолійовича (механіка ПРК-05), Війтенка Ігоря Васильовича (капітана-наставника служби безпеки мореплавства ), Малиновського Максима Михайловича (моториста 1 класу – матроса 1 класу ПРК-05), Мальгіна Артема Олександровича (капітана ПРК-05), Сахарова Володимира Миколайовича (матроса 1 класу ПРК-05), Фідзіну Олега Михайловича (начальника служби безпеки мореплавства).

Як повідомлялося, 24 квітня катера ПРК-05 намагалися захопити російські військові. Інцидент стався в Чорному морі, в районі Скадовська. Росіяни з кораблів, що базуються в портах анексованого Криму, зажадали від української команди "зупинити хід і лягти в дрейф". Екіпаж катера відмовився, підкресливши, що знаходиться в територіальних водах України, і взяв курс на Скадовськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-