Суд відмовився заарештовувати Мартиненка

Суд відмовився заарештовувати Мартиненка

Оновлено
Укрінформ
Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні скарги САП на рішення Солом'янського райсуду про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання екс-депутату Миколі Мартиненку.

Про це у п'ятницю оголосив головуючий суддя у цій справі Олег Присяжнюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів вирішила: у клопотанні щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Миколі Мартиненку відмовити. Рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді особистої поруки залишити без змін", - сказав Присяжнюк.

У коментарі журналістам після завершення засідання  прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов зазначив, що САП намагатиметься після цього рішення суду "якомога швидше розслідувати цю справу і спрямувати її до суду".

Як повідомлялося, САП наполягала на арешті Мартиненка.

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США через підконтрольну йому австрійську компанію "Steuermann".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-