11 травня: народний календар і астровісник

11 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Сосипатра; ловіть (якщо зможете) вітер-тепляк, викачуйте переляк і сподівайся на милість Божу

Церква вшановує пам’ять апостолів від 70-ти Іасона і Сосипатра, які були учнями апостола Павла. З євангельською проповіддю вони прибули на острів Керкіри. І ось тут почався справжній екшн: проповідники без дозволу побудували там церкву, почавши заповзято навертати аборигенів до християнства. Місцевий правитель кинув чужинців до в’язниці. В камері вже сиділо семеро злодіїв. Лиходій гадав, що урки вб’ють святих мужів, але натомість Іасон і Сосипатр змогли навернути злочинців до Христової віри. Далі більше: тюремні охоронці теж стали сповідувати християнство, а донька правителя, роздавши всі свої коштовності жебракам, привселюдно проголосила себе християнкою. Побачивши, що вмовляння не діють, жорстокий батько кинув доньку до в’язниці, а щоб дівчина була більш зговірливою, наказав місцевому сексуальному маніяку зґвалтувати її. Але той теж став християнином. Жорстокий правитель аж казився від люті. В результаті він знищив чимало християн, зокрема і власну дочку, але Іасонові і Сосипатру вдалося вислизнути з його рук. Правитель, зрештою, безславно втопився в морі, а святі мужі повернулися на Керкіру, де збудували багато храмів і дожили до старості. Керкіру знають в усьому світі – інша назва цього острова – Корфу.

Цього дня виходили на перехрестя з ладанкою, простягали її на зустріч теплому вітру: «ловили» вітер-тепляк. При цьому казали: «Лови вітер-тепляк, будеш здоров’як». Спостерігали за погодою: ясний схід сонця віщував гарну погоду на найближчі три дні. Якщо дощило й був вітер – очікували негоди.

Іменинники сьогодні Анна, Кирило, Максим.

Сьогодні 16-ий місячний день. Місяць уповні. Символ дня – прозорокрила бабка – та сама, що літає над жовтими блискучими калюжницями і гостролистими густими очеретами. Цей символ налаштовує нас на гармонію духа й тіла. Дуже чистий і світлий день в енергетичному плані. Якщо у вас щось не в порядку з власною совістю, якісь «таємні скелети» у шафі, то вони можуть несподівано заворушитися й випасти звідти в самий непідходящий момент. Білий голуб перетвориться на чорного зловісного птаха й тоді покою не жди: на серці буде важко, наче коти дряпають. Цього дня треба дотримуватися чистоти в усьому: у зовнішньому і внутрішньому. Чисте притягуватиме чисте, і навпаки. А ще не варто поспішати і злитися.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1946 році: +0,6; а найтеплішим у 1924 -  +29,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-