Заручники Донбасу: верифікація за списками ОРДО вже завершена

Заручники Донбасу: верифікація за списками ОРДО вже завершена

Укрінформ
Процес верифікації за списками окремих районів Донецької області (ОРДО) вже завершено, а за списками окремих районів Луганської області (ОРЛО) - ще триває.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив представник уповноваженого з прав людини Михайло Чаплига.

"Так, дійсно. Відбувається він за такою ж схемою, як було з "ДНР" - це коли під "парасолькою" ОБСЄ за участю офісу уповноваженого та за участю матерів цих осіб відбувається процес верифікації. Мається на увазі, що відбувається спілкування з особами, які попередньо були включені в списки "Л/ДНР" і попередньо висловили незгоду з тим, що вони можуть бути передані тій стороні. Отже, щоб упевнитися, що ці заяви були зроблені без тиску, це свідомий вибір - залишатися на підконтрольній території, - саме з цією метою здійснюється процес верифікації. Вже завершено процес верифікації за списками "ДНР", зараз відбувається верифікація за списками "ЛНР", - зазначив він.

Представник омбудсмена також зазначив, що цифри встановлено, проте він не має права їх озвучувати.

"Щодо "ЛНР" процес зараз відбувається. Ці цифри передаються в Мінськ, і в рамках Мінського процесу будуть прийматися політичні рішення", - зазначив Чаплига.

Раніше повідомлялося, що спочатку планувалося розпочати верифікацію 18 квітня, у зв'язку з позицією ОРДЛО захід було зірвано. Під час останнього засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську було ухвалено рішення почати процес у найкоротші терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-