Геращенко: Сексизм і приниження жінок - фірмовий почерк ватажків бойовиків

Геращенко: Сексизм і приниження жінок - фірмовий почерк ватажків бойовиків

Укрінформ
Представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко прокоментувала ситуацію з сексуальним домаганням озброєного бойовика до співробітниці СММ ОБСЄ.

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці, коментуючи заяву глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрула Апакана щодо необхідності реакції з боку "ДНР", виявлення та покарання винного. 

"Доєднуюся до заяви пана Апакана і вимагатиму дати оцінку цьому ганебному факту і на гуманітарній підгрупі, і на ТКГ. Ми маємо отимати прізвище цього негідника. На ТКГ від ОРДЛО має прозвучати оцінка і прізвище!" - наголосила Геращенко.

Крім того, вона зазначила, що готує депутатський запит до силових структур з вимогою негайно порушити кримінальне провадження за цим фактом. "За всі злочини на українській території, в тому числі тимчасово неконтрольованих регіонах, бойовикам рано чи пізно прийдеться відповідати. А сексуальне насильство - це злочини, які не мають строку давності. В балканських країнах, де війна закінчилася 2 десятиріччя тому, й досі йдуть подібні розслідування, а всі причетні до сексуальних злочинів негайно і надовго йдуть у в'язницю", - підкреслила представниця України.

Пізніше, вона зробила ще один допис, у якому згадала про випадок подібного ставлення до себе самої від представників ОРДЛО: "До речі, на одному із засідань ТКГ представники ОРДЛО дозволили собі і по відношенню до мене принизливі сексистські коментарі із серії: "С женщинами мы будем разговаривать в другом месте и по-другому". Я тоді їх обірвала, і наша делегація теж. Гризлов промовчав... представник ОБСЄ Мартін Сайдик теж засудив тоді сексистські заяви "представитєлєй рєспублік"... Сексизм і відверте приниження жінок - це фірмений почерк ватажків бойовиків".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-