Гриневич каже, що в Інтернеті відповіді на ЗНО продають шахраї

Гриневич каже, що в Інтернеті відповіді на ЗНО продають шахраї

Укрінформ
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич закликає не користуватися фейковими пропозиціями відповідей на тести ЗНО, бо у системі є безліч запобіжників для уникнення поширення відповідей у відкритий доступ.

Про це вона заявила під час огляду нового кабінету біології в Івано-Франківському природничо-математичному ліцеї, інформує прес-служба міністерства.

«Якщо щось подібне колись станеться, а це практично неможливо, це стане суттєвим викликом для системи ЗНО та держави загалом. Це означатиме, що повністю буде скасовано сесію, і навіть діти, що не мали відповідей і самотужки складали іспит, муситимуть його перескладати. Окрім того, це шалені бюджетні ресурси», - пояснила Гриневич.

За її словами, система побудована так, що до кінця ніхто не знає, який варіант та завдання використовуватимуться на іспиті, і "важко переоцінити відповідальність, яку понесуть люди, залучені до подібних фальсифікацій".

Міністр наголосила, що варіанти відповідей на ЗНО, які пропонують зараз купити в Інтернеті - це шахрайство.

«Відповідні органи повинні зосередити свої зусилля на тому, щоб припинити такі речі. А школярам хочу порадити - не витрачайте зайві гроші, краще готуйтеся до ЗНО», - додала Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-