10 травня: народний календар і астровісник

10 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Стефана; ранок у мажорі – і ви весь день у фаворі!

Сьогодні преподобного Стефана, ігумена Києво-Печерського монастиря, єпископа Володимир-Волинського (1094). Стефан був одним із улюблених учнів преподобного Феодосія. Після смерті наставника саме він і очолив Києво-Печерський монастир. Під час його ігуменства був відбудований величний храм на честь Успіння Пресвятій Богородиці, будівництво якого було розпочато ще за Феодосія. Келії ченців були переведені ближче до нового храму, а на колишньому місці залишилися лише ті ченці, які хоронили померлих. Але в 1078 році ігумен Стефан змушений був залишити Печерський монастир: частина братії, з невідомих нам причин, відмовилася визнавати його своїм начальником. Стефан не наполягав, натомість заснував на річці Клов на честь Пресвятої Богородиці монастир, зокрема збудував церву на честь Влахернської ікони Матері Божої. В 1091 році Стефана призначили єпископом Володимир-Волинського. Він брав участь у перенесенні мощей преподобного Феодосія з печери в монастир.

На Стефана не було ніякого свята. Прикмет особливих теж не було, але дивилися: коли хмари йдуть на долини, то буде в горах просвітлення, а коли з долин піднімаються вгору – довго втримається сльота. Збільшення вінців навколо сонця віщують суху та ясну травневу погоду.

Іменинники сьогодні Стефан, Павло, Іван, Марія.

Сьогодні 15-ий місячний день, один із критичних у місячному циклі (і не тільки через те, що сьогодні час на роботу) – ось-ось настане повний Місяць, який, до того ж, знаходиться у Скорпіоні. Тож сподіваймося, що всі встали з потрібної ноги, сни снилися всім теж пречудові, а кому снилися жахи – подивилися у вікно й про все лихе забули. Проведіть цей ранок у мажорі, аби закінчити день в елегантному мінорі – нічого поганого в цьому нема – гірше буде, якщо натягуватимете маску гарного настрою «за вуха». Енергії цій місячній добі, так само як і вчорашній, не бракує, але використовувати її буде надзвичайно важко – ми ж бо не біблейські пророки чи апостоли, а звичайні сучасні люди. «Перечекати цей дощ…», - як співає Тіна Кароль. Так само і з настроєм. І своїм, і чужим. Працюйте з насолодою і обережніше з емоціями.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1912 році: –1,7; а найтеплішим у 1996 -  +28,7. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-