7 травня: народний календар і астровісник

7 травня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Сави і Олексія; милосердя понад усе!  

Сьогодні четверта неділя після Пасхи, яку називають неділею про розслабленого. Присвячена вона одній події з Євангелія, коли Христос зцілив розслабленого в єрусалимській купальні. Той нещасний чоловік хворів 38 років. Коли Ісус запитав його, чи хоче він зцілитися, він почав пояснювати, що «не має людини», яка б допомогла йому зійти в води купальні саме тієї миті, коли вони стають цілющими. Поки він самотужки добирався до води, там вже хтось був; хтось більш удачливий, більш сильніший і вправніший. Христос не опускав того чоловіка в воду: він просто наказав хворому встати й іти. І той встав, взяв свою постіль і пішов. Смисл цієї євангельської історії зрозумілий: надія має жити за найнесприятливіших умов, до останнього. А Господь може прийти тоді, коли не прийшли інші. Але треба бути готовим до цього. 

А ще цього дня Церква вшановує пам’ять двох київських ченців: преподобних Сави та Олексія. Обидва жили в ХІІІ столітті й нині покояться в Ближніх печерах (поряд).

Відсьогодні мав співати соловей. Примічали погоду: ранкове сонце здавалося надто великим – на дощ. Зозуля вперше прокувала хмарного ранку – рік буде врожайний. Хто не знає – зозуля-повітруля декілька тижнів тому вже прилетіла з теплих країв в Україну.

Іменинники сьогодні Савва, Олексій, Валентин, Єлизавета.

Сьогодні 12-ий місячний день, його символ – серце. Енергетика місячної доби дуже співзвучна євангельській історії про розслабленого – це день милосердя і доброти, щедрості й щирості, людяності та співчуття. Цього дня (хоча б цього!) треба бути швидким на добро. Наш відгук на прохання іншого повинен бути миттєвим. Таким, наче б хто з рідних, той, кого ми дуже давно не бачили, покликав нас на вокзал зустрічати. Сьогодні один із найкращих днів для укладання шлюбу. Енергетичний центр дня – серце. Перевантаження не бажане. День спокою й мудрості.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1912 році: +1,6; а найтеплішим у 1907, 1969 -  +29,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-