Підручники для 9 класу можна буде скачати в електронному вигляді

Підручники для 9 класу можна буде скачати в електронному вигляді

Укрінформ
Підручники для 9 класів, видавництво яких здійснюватиметься за державний кошт, будуть мати безкоштовну електронну версію.

Про це в інтерв'ю телеканалу ZIK повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич .

"Вперше ми, укладаючи договори з видавцями, зобов'язали їх крім паперових екземплярів підручників, надати електронну версію підручників. Зараз вони зобов'язані це робити і тому всі нові підручники для 9 класу будуть доступні для скачування за державний кошт", - сказала міністр освіти та науки.

Стосовно електронних версій інших підручників, міністр зауважила, що надання видавництвами електронних версій підручників, виданих в минулі роки, не було юридично оформлено. Втім, за словами Гриневич, по багатьом шкільним предметам, на сайтах видавництв доступні електронні версії підручників - безкоштовно або за невелику плату.

Також Лілія Гриневич повідомила, що Міністерство освіти та науки планує для зручності школярів та їх батьків зібрати всі електронні версії підручників на одному ресурсі.

"Моя мета, щоб ми змогли перевести всі електронні версії на єдиний ресурс. І ми будемо працювати з видавництвами, щоб і ті (підручники - ред.), які ми закуповуємо зараз, і ті, які ми мали раніше, щоб батьки не шукали по різним сайтам видавництв, а в єдиному місці були зведені всі електронні версії підручників", - сказала Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-