Геращенко пояснила, хто порахує бойовиків у тюрмах України

Геращенко пояснила, хто порахує бойовиків у тюрмах України

Укрінформ
Верифікація відмови осіб, які відбувають покарання за вчинені злочини проти України, однак не бажають повертатися на територію ОРДЛО, буде проходити під координацією ОБСЄ.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"28 квітня розпочалася процедура верифікації. Вона відбувається під координацією ОБСЄ, за участю СБУ, офісу Уповноваженого ВР з прав людини і кількох родичок утримуваних за здійснення злочинів осіб, чиї прізвища були узгоджені в Мінську. Такий був компроміс. Крапка", - йдеться у повідомленні.

За словами Геращенко, процес верифікації мав розпочатися ще 18 квітня, коли представники СБУ, ОБСЄ і офісу Лутковської виїхали на Донбас, але тоді все зірвалося через незгоду в останню секунду з боку ОРДЛО. 

"Ніяких "представників і учасників мінської гуманітарної групи", звичайно, серед осіб, що проводять верифікацію і відвідують українські тюрми, немає", - наголосила Геращенко. 

Вона також дещо висловилась про "стандарти ВВС", "на які люблять посилатися деякі українські ЗМІ, але які уявляють вельми специфічно". 

"Вчора Громадське розповсюдило інфо з сепаратистських сайтів, яку, на жаль, підхопили інші українські ЗМІ, щодо процесу верифікації тих осіб, що вчинили злочини проти України, але яких можливо помилувати заради звільнення наших заручників, що їх утримують в ОРДЛО. І ось сьогодні, більше аніж через добу! отримала sms від Громадського з проханням прокоментувати те, що вони розповсюдили", - написала Геращенко.

Напередодні "Громадське" повідомило, що "представники самоназваної Луганської народної республіки планують відвідати тюрми та колонії на сході України, де перебувають особи, затримані за злочини проти України". Повідомлялося також з посиланням на сепаратистські ЗМІ, що так звану делегацію самоназваної Луганської республіки представлятиме, зокрема, учасниця робочої групи щодо обміну полонених "ЛНР" Ольга Кобцева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-