САП: Мартиненко контролює австрійську фірму, причетну до оборудок на

САП: Мартиненко контролює австрійську фірму, причетну до оборудок на "СхідГЗК"

Укрінформ
В Антикорупційній прокуратурі кажуть, що екс-нардеп Микола Мартиненко контролює австрійську фірму Steuermann Investition und Handelsgesellschaft, яка була задіяна в купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК".

Про це зазначив у коментарі журналістам прокурор Роман Симків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб контролювати підприємство, не потрібно бути бенефіціарним власником, тим паче, що компанія зареєстрована за межами України. Ми знаємо, що в корупційних схемах активно використовувалося таке поняття як номінальні керівники", - зазначив прокурор.

За словами Симківа, цю інформацію підтвердили в суді Давид Жванія, а також колишній керівник "Діамантбанку".

"Вони прямо вказали, що Мартиненко є безпосереднім контролером цього підприємства", - додав прокурор.

Як повідомлялося, САП подала до Апеляційного суду Києва скаргу на рішення слідчого судді Солом'янського суду Вікторії Кицюк від 22 квітня 2017 року про обрання запобіжного заходу Мартиненку у вигляді особистого зобов'язання.

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн дол. США.

Прокурори наполягали на обранні Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Суд переніс розгляд скарги щодо обрання запобіжного заходу Мартиненку на 12 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-