Нардепи, що взяли на поруки Матриненка, майже не знають його - САП

Нардепи, що взяли на поруки Матриненка, майже не знають його - САП

Укрінформ
САП клопотатиме про скасування запобіжного заходу у вигляді застави для екс-депутата Миколи Мартиненка, оскільки столичний райсуд ухвалив рішення з процесуальними порушеннями.

Про це в коментарі журналістам заявив прокурор Роман Симків, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Один із аргументів - це порушення процедури передачі на поруки. Особа, яка виявляє бажання взяти на поруки підозрюваного, повинна знати в чому він підозрюється. Жоден із депутатів не сказав, що йому про це відомо. Тим більше, що заяви нардепів (про готовність взяти на поруки Мартиненка - ред.) передували в суді виступу прокурора, тому вони не могли знати в чому підозрюють Мартиненка», - зазначив він.

Окрім того, сказав прокурор, депутати не сказали, що особисто знають Мартиненка протягом певного періоду часу, що є необхідним для наданням судом можливості взяти на поруки.

За словами Симківа, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагатиме в Апеляційному суді скасування рішення Солом'янського суду та постановлення нового рішення, в якому обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб з альтернативою внесення застави 300 мільйонів гривень.

Крім того, Симків повідомив, що САП має намір направити в суд клопотання про арешт майна Мартиненка. Оскільки стаття Кримінального кодексу, за якою вручено підозру екс-депутату передбачає конфіскацію майна. 

Наразі правоохоронці займаються пошуками усіх активів та майна Мартиненка, зазначив прокурор. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-