29 квітня: народний календар і астровісник

29 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Агапії; новітня гормонотерапія: туліться до дерев, якщо нема до кого  

Сьогодні мучениць Агапії, Ірини і Хіонії, що жили за часів правління імператора Діоклетіана. Вони були сестрами, сповідували християнство, але рано залишились сиротами. Коли виросли і стали вродливими дівчатами – у них почалися проблеми. Женихи, які до них сваталися, були язичниками, тому про шлюб сестри навіть і чути не хотіли. Їм довелося тікати, переховуватися, але невдовзі їх все одно схопили. Агапію і Хіонію одразу спалили живцем, а Ірину спочатку віддали до будинку розпусти, а потім теж стратили.

 Вважалося, що відсьогодні мають починатися по-справжньому теплі дні. Хоча, «Буває май – під кущем рай, а буває май – коневі сіна дай, а сам на піч утікай». На Агапії спостерігали за погодою і за птахами: «Якщо жайвори здебільшого співають уранці – чекай доброго врожаю з раннього посіву, якщо ж під обід – ліпше вродить середній посів»; «Якщо перші гриби – зморшки та сморжі – виросли на пагорбі, то на дощове літо, коли ж в улоговині – на сухе».

З іменинами вітайте Ірину, Леоніда, Галину, Ніку.

Сьогодні 4-ий місячний день. Місяць росте, набирає сили. Ліпше провести цей день в усамітненні та тиші. Займатися квітами (або розсадою), домашніми справами, прогулюватися на природі. Надайте перевагу спілкуванню з братами нашими меншими: чотирилапими, хвостатими, дзьобатими. Пообіймайтеся з деревами: сосною, березою, дубом – чим старіше дерево, тим краще. Прикладіть вухо до стовбура, послухайте рух деревосоку, вловіть ледве чутне серцебиття зеленого велета. Протипоказана групова праця, швидкі висновки і рішення. Романтичне побачення теж ліпше відкласти, але, якщо з власними почуттями і гормонами не владнати, то, можливо, з партнером вам поталанить більше. В будь-якому разі – хай щастить!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1915 році: –1,1; а найтеплішим у 2009 -  +27,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-