З СІЗО відпустили обвинуваченого у справі озброєння

З СІЗО відпустили обвинуваченого у справі озброєння "тітушок" під час Майдану

Укрінформ
Сьогодні о 24:00 годині з Лук'янівського СІЗО Києва відпустили Ростислава Заворотного – одного з обвинувачених у справі про передачу зброї "тітушкам" під час подій Революції Гідності.

Про це передає "5 канал".

"Сьогодні закінчується строк тримання його під вартою. Він нікуди не збирається тікати. Поїде додому, до родини, а завтра вранці буде в суді", – запевняв у четвер, 27 квітня, адвокат обвинуваченого Сергій Войченко.

За версією слідства, він разом з трьома колишніми міліціонерами в ніч проти 21 лютого 2014 року отримав зі складів МВС і передав молодикам більше 100 автоматів Калашникова і 50 тис. боєприпасів для них. Останні три дні Шевченківський суд Києва так і не спромігся розглянути питання щодо обрання йому подальшого запобіжного заходу, оскільки захисники Заворотного постійно клопотали про відвід суддів. Цим, на думку обвинувачення, умисно затягували справу, аби дати можливість своєму підзахисному вийти з-за ґрат. На волі, окрім адвокатів і рідних, Ростислава Заворотного зустрічали активісти з Національного корпусу.

Активіст Національного корпусу Юрій притримується іншої думки: "Беркутівці, яких нещодавно випустили, клялися, божилися, плакали, – як тільки отримали шанс поїхати, одразу ним скористалися. Я думаю, він поїде в Росію і там отримає політичний притулок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-