До заключної співбесіди у Верховний суд не дійшли близько 200 кандидатів

До заключної співбесіди у Верховний суд не дійшли близько 200 кандидатів

Укрінформ
Заключну співбесіду конкурсної комісії пройшли 98 кандидатів на посади суддів майбутнього Верховного суду.

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів  Сергій Козьяков.

"На сьогоднішній день 98 кандидатів пройшли співбесіду. При цьому 12 кандидатів були відсіяні, оскільки вони  не підтвердили здатність проводити правосуддя. Це 9 суддів і 3 адвокати", - сказав він.

Водночас, стосовно 56 кандидатів оголошено перерву до закінчення всіх співбесід та  виставлення балів. "Це означає, що у разі відсутності негативного висновку або інформації від Громадської ради доброчесності та ВККСУ,  ці кандидати близькі до позитивного рішення комісії. Це означає, що у кандидата на цей момент немає проблем, він чекає на оголошення кількості балів, які він набрав, і на місце у рейтингу", - додав Козьяков. 

Він також поінформував, що комісія взяла перерву для розгляду висновків Громадської ради доброчесності стосовно 30 кандидатів у судді ВС, аби дати можливість претендентам відреагувати на них.

"У висновках стосовно 30 кандидатів зустрічаються фрази "є підстави вважати",  "допускаємо з високою вірогідністю" або щось подібне... Ми  розуміємо, що  члени ГРД теж сумніваються, коли надають нам негативний висновок. Тому вважаю, що ми зобов'язані ці висновки додатково перевірити", - зазначив голова ВККСУ.

На заключному  етапі конкурсу до ВС залишилося 382 кандидати, хоча на початку їх було понад 500. При цьому на посаду судді  Адміністративного та Господарського суду претендує 2 кандидати, а у Кримінальному  та Цивільному судах за одне місце змагаються одразу три кандидати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-