Звільнений суддя у справі Януковича каже, що сам хотів у відставку

Звільнений суддя у справі Януковича каже, що сам хотів у відставку

Укрінформ
Суддя Оболонського районного суду Києва Дмитро Камбулов заявив, що не пов'язує своє рішення про звільнення зі справами проти екс-президента України Віктора Януковича, які мав розглядати у складі колегії 4 травня, і мав намір звільнитися ще торік.

Про це він повідомив у коментарі телеканалу «112 Україна».

"Жодного переляку в мене нема. Я 20 років був суддею, професійно виконував свої обов'язки. Вказана заява була подана мною ще у вересні 2016 року, і у зв'язку із трансформацією Вищої ради юстиції у Вищу раду правосуддя вона була подана на розгляд Вищої ради, і на сьогодні радою було ухвалено відповідне рішення. Намір вийти у відставку не пов'язаний із будь-якими справами, які перебували на моєму провадженні, в тому числі зі справами, де я брав участь у колегіальному розгляді, зокрема тією справою, якою цікавиться суспільство ", - сказав Камбулов.

Він додав, що буде спостерігати за розглядом цього кримінального провадження з точки зору правника, і хоче побачити складову, «саме кримінально-процесуальний процес, який буде вестися, з точки зору кримінального права».

Як повідомлялося, Вища рада правосуддя звільнила 13 суддів у зв'язку з поданням заяв про відставку, серед яких був і Дмитро Камбулов. Його раніше було обрано до складу колегії  на розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича у Оболонському райсуді столиці 4 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-