Викрадений

Викрадений "Апостол" намагалися продати до Росії - Аваков

Фото
Укрінформ
Викрадачі раритетної книги "Апостол" намагалися продати її до Російської Федерації.

Про це повідомив міністр МВС України Арсен Аваков.

"Майже рік Департамент кримінальної розвідки НПУ спільно з Департаментом захисту національної державності СБУ вели копітку роботу з розшуку раритету. У тому числі було організовано складні оперативні заходи, відпрацьовані зв'язки можливих підозрюваних і посередників, проведено проникнення оперативників у середовище викрадачів. За наявною інформацією – була спроба продажу книги до Російської Федерації", - розповів він.

За словами Авакова, четверо фігурантів справи затримано поліцією в одному з ресторанів у центрі Києва при спробі продати викрадену книгу. Спочатку «продавці» запросили 150 тисяч доларів, але зійшлися на 100 тисяч.

"Зловмисники є членами злочинної групи з крадіжки антикваріату і працювали "на замовлення". Прямо зараз у них проходять обшуки. Можливо, в результаті цієї операції вдасться повернути і інші викрадені артефакти", - написав міністр.

Аваков нагадав, що "Апостол" - одна з перших друкованих книг України, видана у Львові в 1564 році Іваном Федоровим - була викрадена 10 травня 2016 року з відділу стародруків та рідкісних видань Національної бібліотеки України імені Вернадського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-