Мартиненко задоволений рішенням суду і обіцяє постійно бути на місці

Мартиненко задоволений рішенням суду і обіцяє постійно бути на місці

Укрінформ
Екс-народний депутат Микола Мартиненко задоволений рішенням Солом'янського райсуду Києва відпустити його на поруки і вкотре заявив, що не збирається тікати з України.

Про це він сказав у розмові з журналістами після судового засідання щодо обрання йому запобіжного заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я, так само як і САП, буду виконувати рішення суду і з задоволенням не поїду ночувати в СІЗО. Я задоволений з одного питання - що ми в суді поламали тенденцію, яка абсолютно нецивілізована, неправова і політизована, коли "клеять" кримінальну справу людині і одразу "пакують" в СІЗО, доповідаючи про перемогу. Я ще раз кажу, що нікуди не збираюся тікати, дякую всім, хто взяв мене на поруки, і обіцяю, що постійно буду знаходитися на місці", - заявив Мартиненко.

Він додав, що готовий у суді доводити свою невинуватість за всіма тими статтями, які йому інкримінують прокурори САП. "Я готовий по всіх цих фактах, які мені висувають прокурори, доводити свою невинуватість у суді. Але хочу заявити, що я до цієї кримінальної справи відношення не маю. Не те що не винен - я просто ніякого відношення не маю до цієї кримінальної справи", - сказав екс-нардеп.

Мартиненко зауважив, що був готовий до будь-якого рішення суду. "Але я задоволений, що це вперше з усіх гучних останніх справ ми досягли такої перемоги. Думаю, що це буде дуже корисно, в тому числі, і нашим силовим структурам, які мають дійсно займатися боротьбою з корупцією, а не політичними питаннями", - сказав екс-нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу екс-нардепу Миколі Мартиненку у вигляді тримання під вартою, ухваливши рішення застосувати до нього запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів «Народного фронту».

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Прокурори наполягали на обранні Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-