Під Генпрокуратурою

Під Генпрокуратурою "псевдоайтішніки" мітингували проти перевірок СБУ

Фото
Укрінформ
Під стінами Генеральної прокуратури України у п'ятницю пройшла акція псевдопрацівників ІТ-компаній, які виступили проти перевірок СБУ.

У ній взяли участь близько 20 осіб у камуфляжній формі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції тримали в руках саморобні плакати, на яких були надписи проти перевірок СБУ IT-компаній. Втім, мітингувальники відмовилися називати, представниками яких саме організацій вони є.

За інформацією присутнього на мітингу голови правління громадської організації "Всеукраїнська народна рада протидії корупції та громадянської експертизи влади" Анатолія Будніка, його ГО підготувала заяву головному військовому прокурору України Анатолію Матіосу про вчинення кримінального правопорушення службовими особами СБУ.

Окрім заяви, жодних документів чи свідчень постраждалих мітингувальники не надали. На питання кореспондента, яка саме організація чи організації сьогодні вийшли представляти активісти, одна з учасниць акції попросила не приділяти уваги назвам організацій. Дівчина, яка відмовилася називати себе, заявила, що учасники акції вийшли на захист української IT-галузі, а особливо тих компаній, в яких проводилися перевірки СБУ. На прохання назвати та перерахувати ці організації, дівчина почала зачитувати їх назви з тексту заяви, вочевидь, не знаючи їх. Вона додала, що жодного представника з перерахованих компаній на мітингу не було.     

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-