У справі Шеремета слідство розглядає кілька версій - речник Нацполіції

У справі Шеремета слідство розглядає кілька версій - речник Нацполіції

Укрінформ
Через 9 місяців після вбивства журналіста Павла Шеремета, слідство у цьому кримінальному провадженні розглядає кілька версій щодо можливих мотивів скоєння злочину.

Про це "Українській правді" повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Серед них, за словами Тракала, розглядають: вчинення злочину через професійну діяльність у РФ та Білорусі; помилка в об’єкті злочину, а саме підготовка вбивства власника видання "Українська правда" Олени Притули; критичні публікації Шеремета в "Українській правді"; дестабілізація ситуації в державі з метою формування помилкового негативного сприйняття суспільно-політичної ситуації в Україні; конфлікти в особистому житті Шеремета у зв’язку із його сімейним, комерційним та фінансовим становищем", - йдеться у повідомленні.

Видання також направляло кілька запитань, на які в поліції відмовилися відповідати, посилаючись на таємницю слідства.

Як відомо, 8 лютого слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивство Шеремета через його журналістську діяльність в Україні й інших країнах.

20 липня 2016 року на перехресті вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві було підірвано машину керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував Шеремет.

Шеремет отримав тілесні ушкодження і помер у кареті швидкої допомоги.

Тоді генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність.

Слідство встановило, що вибух в автомобілі відбувся від дистанційного спрацювання вибухового пристрою.

Крім того, Нацполіція оприлюднила відео з камер спостереження, на яких видно, що пристрій закладали вночі чоловік і жінка. Нацполіція провела опитування понад 500 свідків, обійшла багато будинків в тому районі в пошуках цих людей. Про результати цих дій Нацполіції не повідомляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-