21 квітня: народний календар і астровісник

21 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні загадкового Руфи; чемно вітайтеся з гадами і плачте тільки від щастя!

Сьогодні Родіона, або Руфи. Період, коли Сонце зустрічається з Місяцем. У сиву давнину цього дня вшановували плазунів. Подейкували, що на Родіона із землі вилазить всяке гаддя, але його в цей день не можна вбивати, бо «хто побачить гадюку і вб’є, то сонце три дні плакатиме». Побутувало повір’я, що на Родіона з’являються з землі загадкові «руфи» - такі собі непевні істоти. Цього дня господині з зав’язаними очима намагалися вперше винести у двір маленьких курчат або гусенят, для того щоб «ворони та шуліки сліпли». Почувши цього дня грім, дівчата щомиті бігли вмиватися; витиралися червоною полотниною, щоб на щоках з’являвся рум’янець. А чоловіки притулялися до дерева, аби «не боліла спина під час жнив». Якщо цього дня добра погода – буде погоже літо, а якщо негода – холодне й дощове; якщо наступного дня погода не встановиться, то рік буде сухий.

Крім того, п’ятницю Світлої седмиці Церква завжди присвячує іконі «Живоносне джерело». Цього дня в храмах здійснюється мале освячення води.  

Іменинники сьогодні Сергій, Іван, Родіон.

Сьогодні 25-ий місячний день. «Поспішай повільно» - гасло сьогоднішнього дня. Час самозаглиблення, пасивності та підвищеної емоційної чутливості. Як кажуть, «переступи – біда, не доступи – біда». Венера перебуватиме в квадратурі з Сатурном. Любовні почуття людей  зіштовхуватимуться з суттєвими перешкодами. Але це стосуватиметься, насамперед, тих, хто знаходиться у незареєстрованому шлюбі. Думка суспільства, косі погляди оточення, почуття обов’язку, тощо, все впливатиме на емоції коханців. Тож можливі сльози, ревнощі, або що ще гірше – напружене мовчання, від якого ниє в ложечці й стукає у скронях, наче ви на дні Маріанської впадини. Що тут вдієш? До того ж, Місяць знаходитиметься у Рибах, а це посилюватиме сентиментальність. Єдина втіха, що сьогодні п’ятниця, кінець робочого тижня. Для релаксації ідеальними будуть водні процедури: басейн, лазня, сауна. На крайній випадок згодиться й холодний душ. Можливо, після нього ви поглянете на світ іншим поглядом. Більш тверезішим.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: –3,9; а найтеплішим у 1950 -  +27,9. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-