Політв'язня Кольченка відновили в університеті Вернадського

Політв'язня Кольченка відновили в університеті Вернадського

Укрінформ
Українського політв'язня Олександра Кольченка відновили як студента у Таврійському національному університеті імені Вернадського, що переїхав до Києва.

Про це розповів ректор університету Володимир Казарін, повідомляє "Крим.Реалії".

"Ми зібрали викладачів, вчена рада та прийняли рішення про поновлення Олександра Кольченка (студента 2 курсу географічного факультету) в числі студентів Таврійського національного університету імені Вернадського. Ми також узгодили цю ініціативу з матір'ю Кольченка, яка проживає в Криму", – зазначив Казарін.

За його словами, зараз керівництво університету просить українську владу призначити Кольченку стипендію.

"Ми просимо міністерство (освіти і науки України – ред.) призначити йому стипендію. Ми маємо намір один раз на квартал/один раз на півроку віддавати ці гроші його матері. Ми також написали листа на ім'я Президента. Ми вважаємо, що наш студент, який зразково показує, як він відданий країні, заслуговує і президентської стипендії в місцях позбавлення волі", – додав Казарін.

Як повідомлялося, 25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд Росії засудив українського кінорежисера із Сімферополя Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням у причетності до тероризму. Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченка, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму.

Обидва вони своєї провини не визнають. Правозахисні організації вважають обвинувачення необгрунтованими і політично мотивованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-