Туреччина все ще сподівається, що США видадуть Гюлена

Туреччина все ще сподівається, що США видадуть Гюлена

Укрінформ
Туреччина все ще сподівається на видачу владою США мусульманського проповідника Фетуллаха Гюлена, котрий звинувачується в організації спроби перевороту у липні.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в ефірі телеканалу TRT, повідомляє Anadolu.

"Думається, що влада США все ж усвідомила помилковість позиції і в найближчий час екстрадує цього шарлатана (Гюлена - ред.)", - сказав Ердоган.

За словами глави держави, позиція Анкари доводиться до американської сторони на найрізноманітніших рівнях.

Ердоган також звернув увагу на той факт, що одна лише мережа чартерних шкіл, відкритих прибічниками Гюлена у США, забезпечують терористичному руху дохід у 750 млн доларів на рік.

"Куди витрачаються ці кошти? Ми, зокрема, інформували американську сторону про передачу частини грошей ряду членів Конгресу США. Обсяг свідчень незаконної діяльності течії Гюлена, спрямованих у Вашингтон, досягнув вже 80-85 коробок. Проте, незважаючи на це, влада США все ще не видає санкцій на арешт Гюлена, що наводить на певні питання", - зауважив Ердоган.

Як відомо, у ніч з 15 на 16 липня 2016 року було проведено спробу озброєного  перевороту в Туреччині, в організації якої Анкара звинувачує Фетуллаха Гюлена, який нині живе Америці, через що турецька влада продовжує вимагати у Вашингтона його екстрадиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-