Мешканцям Балаклії відшкодують кошти за втрачене житло

Мешканцям Балаклії відшкодують кошти за втрачене житло

Укрінформ
Родинам Балаклії, де у ніч проти 23 березня спалахнули склади військового арсеналу та сталася детонація снарядів, виділять кошти на купівлю нового житла взамін того, що втрачено.

Так сказав журналістам на брифінгу голова Балаклійської райдержадміністрації Степан Масельський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз готуємо відповідні документи на Кабінет міністрів щодо відшкодування вартості пошкоджень, щоб люди могли придбати собі житло. Буде виданий фінансовий ресурс, щоб люди придбали житло. Вільного житлового фонду в Балаклії немає", - зазначив Масельський.

За його словами, відновленню не підлягають чотири багатоквартирні будинки та два приватних будинки: "В цілому, в цих будівлях проживало 27 родин".

Зараз, пояснили в РДА, до відновлення пошкоджених будівель залучені 16 підрядних організацій з Харківської області, працюють до 500 будівельників: "Станом на 13 квітня уже відновлено 60% покрівель та вставлені 62% вибитих вікон. Відновити пошкоджені покрівлі планується до Великодня, а до 1 травня - вставити всі нові вікна".

Як повідомляв Укрінформ, у Балаклії повністю зруйновані 5 приватних будинків і 35 квартир у багатоквартирних будинках барачного типу, пошкоджені 117 багатоквартирних будинків, 223 - приватних, 12 об'єктів соцсфери, 22 об'єкти інфраструктури і промисловості.

29 березня Кабмін виділив 100 млн грн на відновлення будинків, зруйнованих у результаті НС, плюс ще 10 млн грн виділила позачергова сесія Харківської облради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-