14 квітня: народний календар і астровісник

14 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Страсна п’ятниця; сюди тень, туди тень, а за день вже й Великдень! 

Сьогодні Церква згадує (можна сказати – щораз заново переживає) хресну смерть Ісуса Христа, зняття з Хреста Його тіла і погребіння Його.

Здавна у Страсну п’ятницю родинне життя українців набувало особливого настрою. Люди намагалися якомога менше розмовляти, не кричати і не лаятися, не встрявати в суперечки. У цей день, окрім дітей і хворих, ніхто не їв, не дзвонили у дзвони, хіба що били в «клепала» – дерев’яну чи бляшану дошку. Увечері майже всі йшли до церкви на поклоніння Святій Плащаниці – у неї був замотаний Ісус після зняття з хреста. Мовчки слухали «Плач Богородиці» і приглушене читання Євангелія, адже веселитися не випадало, «бо Христос на розіп’ятті…». Повернувшись з відправи, трохи підкріплювались і знову бралися за роботу; не годилося лише шити, прати, прясти та стругати, «бо то великий гріх!», адже Спасителя розіп’яли і поклали в гроб.

Іменинники сьогодні Марія, Єфим, Макар.

Сьогодні 19-ий місячний день. Його символ – індійська свастика (Зерван), знак всіх проявлених і не проявлених світів, часу і позачасся. Активізація негативних «чорних» енергій та людей, які є їх носіями – перед світанком ніч буває особливо темною. Всюди будуть розкидані-розставлені пастки і тенета, можливе духовне отруєння, одурманення, наслання, тому треба бути максимально обачним. Цей день пов’язаний з очищенням душі. Ліпше провести день у молитві, відвідати храм. Уникайте нових знайомств, до мінімуму зведіть спілкування. День розплутування кармічних вузлів, позбавлення від різного роду ілюзій і виходу з кола.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1928 році: –3,9; а найтеплішим у 1972 -  +25,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-