З проектом Меморіалу і Музею Героїв Небесної Сотні визначаться до Дня Гідності

З проектом Меморіалу і Музею Героїв Небесної Сотні визначаться до Дня Гідності

Оновлено
Укрінформ
До Дня Гідності і Свободи за підсумками міжнародного архітектурного відкритого конкурсу буде визначено проект Меморіалу і Музею Героїв Небесної Сотні.

Про це під час брифінгу за результатами першого засідання Організаційного комітету з питань розвитку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності заявив перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відбулося перше засідання (оргкомітету - ред.), на ньому ми прийняли оперативні рішення, які дадуть нам змогу організаційно супроводжувати процес проведення конкурсу із спорудження Меморіалу і Музею Революції Гідності. Організаційний комітет вирішив, що у листопаді цього року, не пізніше дня Гідності і Свободи, який відзначається 21 листопада, повинно бути визначено проект, відповідно до якого розпочнеться в майбутньому спорудження Меморіалу і Музею. При цьому цей проект повинен бути визначений відповідно до проведеного і організованого міжнародного відкритого архітектурного конкурсу на найкращий проект Меморіалу Героїв Небесної Сотні і Музею Революції Гідності", - сказав Ковальчук.

Він зазначив, що за позицією оргкомітету, Меморіал і Музей мають бути розташовані на земельній ділянці, яка була виділена Київською міською радою за адресою Алея Героїв Небесної Сотні, 3-5.

Ковальчук наголосив, що комплекс повинен нагадувати про подвиг Небесної Сотні і має стати свідченням того вибору, який зробила Україна, а саме європейського вибору на користь свободи і гідності. 

Він спрогнозував, що будівництво Меморіалу і Музею Революції Гідності розпочнеться у 2018 році.

"Ми пропонуємо, що замовником такого конкурсу повинно виступити Міністерство культури України, на чолі з Євгеном Нищуком, яке у співпраці з Київською міською радою і КМДА, з громадськістю підготує всі необхідні процедурні документи щодо проведення конкурсу і оголошення. Ми очікуємо, що всі необхідні рішення Кабінету міністрів будуть ухвалені до кінця травня поточного року, для того щоб за півроку відбувся конкурс, був визначений найкращий проект в листопаді цього року, і це надасть нам змогу вже в наступному році розпочати саме спорудження Меморіалу і Музею", - зауважив він.

Міністр культури Євген Нищук зазначив, що Міністерство вже готує постанову щодо проведення міжнародного відкритого архітектурного конкурсу. 

"Йдеться не просто про конкурс ідей, а конкурс з технічним обгрунтуванням, з кошторисною документацією, який ми сподіваємося представити 21 листопада широкій громадськості", - зазначив Нищук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-