Солом`янський райсуд вдруге завернув обвинувачення у справі Пасішника

Солом`янський райсуд вдруге завернув обвинувачення у справі Пасішника

Укрінформ
Солом'янський райсуд столиці під час сьогоднішнього підготовчого засідання у справі колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника ухвалив повернути обвинувальний акт прокурору. 

Про це інформує прес-служба відомства на своїй сторінці у Facebook

"Сьогодні, 10 квітня 2017 року, суддею Солом’янського районного суду міста Києва Захаровою А.С. у підготовчому судовому засіданні прийнято рішення про повернення прокурору обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням Пасішника А.П. за ч.1 ст. 344 Кримінального кодексу України, а саме в незаконному впливі на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов'язків та домогтися ухвалення нею незаконного рішення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суддею не наведено мотиви прийнятого рішення, оскільки оголошено лише його резолютивну частину

У зв`язку з цим у САП висловили обурення та пообіцяли оскаржити в Апеляційному суді дане рішення суду. 

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2016 року Солом'янський райсуд вже повертав на доопрацювання обвинувальний акт відносно Пасішника. 7 листопада 2016 року Апеляційний суд міста Києва задовільнив апеляційну скаргу прокурора, скасував дане рішення суду і повернув обвинувальний акт до суду першої інстанції для розгляду зі стадії підготовчого засідання.

САП направила до Солом'янського райсуду обвинувальний акт стосовно Пасішника, у якому його звинувачують у порушенні частини 1 статті 344 Кримінального кодексу України, яка передбачає штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів  громадян або арешт від 3 до 6 місяців, або позбавлення волі терміном на 2 роки.

Детективи Національного антикорупційного бюро України встановили факт здійснення Пасішником у період з 25 січня по 1 лютого 2016 року незаконного впливу на міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою отримання посади заступника міністра. Пасішник вважає підозри НАБУ про те, що він незаконно впливав на роботу Абромавичуса, безпідставними. Абромавичус 3 лютого 2016 року подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-