Проект Нацстратегії поводження з відходами перебуває на фінальному етапі - Семерак

Проект Нацстратегії поводження з відходами перебуває на фінальному етапі - Семерак

Укрінформ
Проект Національної стратегії поводження з відходами, щодо якого з грудня 2016 року тривають публічні громадські слухання, зараз перебуває на фінальному етапі врахування всіх зауважень та пропозицій від фахівців та громадськості.

Після цього документ планується винести на затвердження Кабміну. Про це заявив на брифінгу міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час робочої поїздки на Буковину, повідомляється на сайті Чернівецької ОДА.

"З грудня 2016 року і понині відбуваються публічні громадські слухання проекту Стратегії. На сьогодні - фінальний етап врахування всіх зауважень та пропозицій від фахівців та громадськості, після чого документ планується винести на затвердження Кабміну", - зазначив Семерак. 

Він додав, що Стратегією передбачено розділити всю сукупність відходів на тверді побутові відходи, небезпечні, відходи сільськогосподарського виробництва, будівельні відходи тощо. "Головне завдання документа – сприяти не лише зменшенню кількості виробництва відходів, але й їх стовідсотковій утилізації", - наголосив урядовець.

За словами міністра, з вересня 2016 року на сайті Мінприроди діє інтерактивна карта сміттєзвалищ України, де розміщено інформацію від облдержадміністрацій про всі сміттєзвалища, а також приймаються повідомлення від громадян про наявність організованих та неорганізованих сміттєзвалищ. За цей час надійшло понад 700 звернень, і понад 40 сміттєзвалищ, про які отримано інформацію, ліквідовані. Проте для більшої ефективності відповідну роботу варто продовжувати із залученням громадян і надалі, зауважив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-