Аваков каже, що полковник Голубан готовий спростувати зраду на детекторі брехні

Аваков каже, що полковник Голубан готовий спростувати зраду на детекторі брехні

Укрінформ
Командир роти спеціального призначення при ГУНП в Донецькій області Юрій Голубан, якого народні депутати із фракції "Самопоміч" звинувачують у зв'язках з бойовиками у 2014 році, готовий пройти перевірку на детекторі брехні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час брифінгу в ході візиту до Луганської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Офіцер Голубан готовий пройти детектор брехні і готовий надати всю інформацію, що цікавить. А я питаю тих, хто звинувачує: а ви готові?" - заявив Аваков.

Він підкреслив, що МВС буде перевіряти інформацію стосовно Голубана і вже звернулося до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України.

"Служба безпеки проводить паралельну перевірку, в тому числі з'ясовує, де знаходився у заявлені часи наш офіцер, чим він займався і так далі", - підкреслив глава МВС.

Також, за словами Авакова, учора було установлено, що відео, на якому Голубан нібито знятий разом із ватажком батальйону бойовиків "Восток" Олександром Ходаковським, монтоване. 

Як повідомлялося, 14 березня на блокпосту у Слов'янську стався конфлікт між правоохоронцями і блокувальниками, у якому брав участь народний депутат Володимир Парасюк. У результаті семеро працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Щодо цього інциденту було відкрито провадження. 

15 березня до сесійної зали Верховної Ради увійшла група людей у камуфляжі - учасники інциденту під Слов'янськом, серед яких був і полковник Юрій Голубан.

16 березня Порошенко нагородив Голубана орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

А 6 квітня народні депутати із фракції "Самопоміч" вимагали викликати у Верховну Раду генерального прокурора Юрія Луценка та голову СБУ Василя Грицака, щоб вони розповіли про результати перевірки інформації про нібито зв'язки командира роти спецпризначення при ГУНП у Донецькій області Юрія Голубана із бойовиками у 2014 році.

Зокрема, народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв звернув увагу на відео, на якому полковник Нацполіції Голубан нібито знятий разом із ватажком батальйону бойовиків "Восток" Ходаковським, який і оприлюднив напередодні цей ролик у своєму Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-