Гройсман запевняє: у реформі від уряду зростання пенсійного віку немає

Гройсман запевняє: у реформі від уряду зростання пенсійного віку немає

Укрінформ
Урядовий проект пенсійної реформи, який буде представлений найближчим часом, не передбачає збільшення пенсійного віку, натомість передбачає побудову справедливої пенсійної системи, що дозволить збільшити виплати і при цьому зменшити дефіцит бюджету Пенсійного фонду.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє Урядовий портал.

«Давайте перестанемо лякати український народ, давайте називати речі своїми іменами. Пенсійна система наразі є тотально несправедливою. Це тотальне зубожіння українських пенсіонерів. І ми маємо змінити цю систему, вона має стати справедливою», - сказав глава уряду.

Він підкреслив, що під час виходу людини на пенсію треба передусім звертати увагу на її стаж. «Далі треба звертати увагу на дефіцит бюджету Пенсійного фонду. Він сьогодні більше 140 млрд грн. Система, яка наполовину дотаційна, не є життєздатною. І третє: після того, як уряд внесе (в парламент) пенсійну реформу, яка не передбачає, підкреслюю, збільшення пенсійного віку, уряд зробить перерахунок пенсій, і ми зможемо з 1 жовтня збільшити пенсії українцям», - сказав Гройсман.

При цьому глава уряду закликав усіх народних депутатів підтримати пропозиції Кабміну щодо пенсійної реформи - «незалежно від політичних прапорів». 

«Треба взяти один прапор - державний - і проголосувати за рішення. І давайте перестанемо людей лякати, давайте говорити про те, що конкретно ми зробимо, і як це позначиться на житті людей», - зазначив прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з новим меморандумом між Україною та МВФ, прилюдненим 4 квітня, Верховна Рада мусить ухвалити закон про пенсійну реформу до кінця поточного місяця, а сама реформа має набути чинності з початку 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-