Корчак пояснила, що 200 тисяч премії отримала лише раз

Корчак пояснила, що 200 тисяч премії отримала лише раз

Укрінформ
Премія у розмірі 200 тисяч гривень голові  Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак у минулому році була нарахована разово. 

Про це вона заявила, відповідаючи у Верховній Раді на запитання депутата від фракції "Батьківщина" Івана Крулька стосовно підстав нарахування такої премії.

"Ніяких незаконних дій з мого боку не було... Ця премія у розмірі 200 тис. була нарахована разово, а зарплата за минулий місяць склала 87 тис. грн", - сказала вона. Також голова НАПК пояснила, що це премія за  іі роботу. "Яка робота? Запущено механізм фінансування політичних партій, запущено процес електронного декларування, здійснюється постійна робота, пов'язана з виявленням та запобіганням корупції", - сказала вона.

Корчак додала, що 3 квітня звернулася з листом до ВР з проханням ініціювати міжнародний аудит діяльності НАЗК. "Для того, щоб у нас не було голослівних заяв, я хочу, щоб був проведений аудит", - резюмувала вона.

Як повідомляє кореспондент, під час такої відповіді, народні депутати щось невдоволено вигукували з місць, але в ложі преси не було чутно.

Раніше Корчак запевнила, що премія у розмірі 200 тисяч грн їй була нарахована разово.

Як повідомлялося, сьогодні народні депутати проголосували за те, щоб заслухати очільницю НАЗК і поставити їй свої запитання.

Народні депутати на пленарному засіданні у вівторок, 4 квітня, ухвалили рішення щодо необхідності присутності на пленарному засіданні голів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитра Вовка, Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва та Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій після голосування зазначив, що в робочому порядку проведе переговори з тими, кого викликали, і буде визначений день їхньої присутності у ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-