НАБУ направило до суду справу помічниці судді Апеляційного суду Київщини

НАБУ направило до суду справу помічниці судді Апеляційного суду Київщини

Укрінформ
Досудове розслідування стосовно помічниці заступника голови Апеляційного суду Київської області, затриманої під час одержання хабара у розмірі 23 тис. дол. США, завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це інформує прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва 4 квітня поточного року", - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування детективи з`ясували, що обвинувачена ввела в оману громадянина щодо можливості ухвалення позитивного рішення в його інтересах колегією суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ за неправомірну вигоду у сумі 23 тис. доларів США (понад 627 тис. грн).

Вона отримала обумовлену суму 23 січня, після чого її затримали детективи Національного бюро «на гарячому» того ж дня.

Обвинуваченій було обрано запобіжний захід - домашній арешт.

Помічницю заступника голови Апеляційного суду Київської області підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України («закінчений замах на шахрайство, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненому в особливо великому розмірі»), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст.15, ч. 4 ст. 369 КК України («підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-