Київщина за індексом демократичного розвитку посіла 20 місце - експерт

Київщина за індексом демократичного розвитку посіла 20 місце - експерт

Укрінформ
Київська область за індексом демократичного розвитку областей України за 2016 рік посіла 20 місце.

Про це під час презентації в Укрінформі на тему: “Індекс демократичного розвитку областей України - 2016. Презентація результатів по Київській області” заявив експерт ГО “Лабораторія досліджень ТЦК” Володимир Купрій.

«За підсумками 2016 року Київська область за індексом демократичного розвитку посіла 20 місце. Водночас хочу зазначити, що наше дослідження по Київщині не охоплювало власне Київ як місто - лише по області», - сказав Купрій.

Він поінформував, що за шкалою дослідження 1 - 1,99 бала набирали області, які мають нерозвинену демократію, 2 - 3,99 бала - регіони з транзитним станом розвитку демократії, 4 - 5 балів - регіони з розвиненою демократією. Інтегральний показник Київщини, за його словами, становить 2,81 бала. Тобто, Київщина є регіоном, де розвиток демократії перебуває у транзитному стані.

Водночас, як зазначив Купрій, жоден регіон України не перевищив відмітку 4 бали.  Він уточнив, що найкращий результат у ході дослідження показала Івано-Франківська область - 3,48 бала, найгірший - Одеська - 2,75 бала.

Купрій уточнив, що цей індекс демократичного розвитку складається з 10 показників, серед яких - соціально-економічний стан регіонів, стан реалізації громадсько-політичних прав людини, стан правосуддя в регіоні, стан ЗМІ в регіоні, міжетнічні та міжконфесійні відносини, політична активність партій та вибори.

Так, за його словами, Київщина за показником міжетнічних та міжконфесійних відносин на тлі інших областей має досить непоганий стан справ. «Немає фактично відкритих або широкомасштабних протистоянь у цьому питанні... За словами експертів, регіон у цьому відношенні характеризується певною стабільністю, в принципі за цим показником  немає особливих проблем», - додав експерт.

За громадською активністю, як уточнив Купрій, Київщина посіла 11 місце по Україні.

Це дослідження демократичного розвитку Київщини проводилося в рамках загальноукраїнського дослідження демократичного розвитку областей України впродовж листопада 2016-січня 2017 року в 24 областях України за винятком тимчасово окупованих території АР Криму, Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-