Рівень довіри до Нацполіції - 43,5%, до патрульних - 53%

Рівень довіри до Нацполіції - 43,5%, до патрульних - 53%

Опитування
Укрінформ
За даними соціологічного дослідження, проведеного компанією Taylor Nelson Sofres (TNS) на замовлення компанії IREX в 12 містах України, рівень довіри населення до Нацполіції складає 43,5%, а до патрульної поліції - 53%. 

Про це повідомляє сайт МВС. 

"Поліція - як патрульна, так і Національна більшою мірою, ніж інші, сприймається як державний інститут, який служить інтересам громадян. Саме цифри, а не проплачені статті - переконливий аргумент, що підтверджує вірність нашого шляху. Реформа йде. Крок за кроком", - зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи результати дослідження.

За його словами, за півроку довіра до Національної поліції зросла на 4,6 % - від 38,9% до 43,5%, недовіра знизилася на 1,3% - від 22,8% до 21,5%.

Щодо патрульної поліції, то рівень довіри до неї збільшився на 5,5% - від 47,5% до 53%, а рівень недовіри знизився на 3% - від 19% до 16%.

Аваков також зазначив, що МВС чітко розуміє, де є проблеми, де ще не довели реформу до результату, а в яких напрямках тільки починають цей шлях.

"Роботи непочатий край, проте ми маємо намір поступово йти, змінюючи стереотипи і створюючи нову поліцію, якій би повністю довіряли люди. ...Наша мета - рівень довіри між 80 і 92 відсотками, як у скандинавських країнах! Це наші амбіції, до цієї мети ми і йдемо крок за кроком", - зазначив глава МВС.

Дослідження проводилося в 12 містах України, серед яких, зокрема, міста Сходу: Краматорськ, Слов'янськ, Маріуполь, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ.

Дослідження проведено фірмою TNS Ukraine, що входить до складу провідної світової групи компаній Taylor Nelson Sofres. Україна - одна з 70 країн, де діють компанії групи TNS. TNS посідає перше місце в Європі і друге в світі серед дослідницьких компаній. Представництва групи вважаються лідерами ринку маркетингових досліджень в таких країнах, як Велика Британія, Франція, Нідерланди, Іспанія, Фінляндія, Норвегія, Данія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-