Україна бореться за звільнення п'яти підлітків із СІЗО Донецька - Геращенко

Україна бореться за звільнення п'яти підлітків із СІЗО Донецька - Геращенко

Укрінформ
На сьогодні п'ятеро підлітків знаходяться у СІЗО в Донецьку за надуманими звинуваченнями. 

Про це сказала під час засідання Національної ради реформ під головуванням Президента України перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з вересня боремося за звільнення п'яти підлітків, які були затримані за абсолютно фейковими звинуваченнями про те, що начебто вони завербовані були Україною до якихось терористичних дій. Попри гуманітарний добрий жест української сторони, коли Президент України помилував своїм указом 15 тих людей, які вчинили злочини проти України для того, щоб інша сторона звільнила підлітків на Новий рік, як вони обіцяли, ці люди не зробили цього", - сказала Геращенко.

Вона зазначила, що "на сьогодні, на 1 квітня 2017 року, через 3 місяці після обіцянок міжнародній стороні ці діти 17-річні залишаються в СІЗО в Донецьку, і немає абсолютно жодного пояснення, що вони там роблять".

Геращенко закликала піднімати це питання на міжнародних майданчиках. Також, за її словами, уряд повинен вдосконалити моніторинг поранення, вбивств дітей, розслідувати справи і передавати їх у суди, в тому числі міжнародні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-