Петренко каже, що кандидати до ВСУ масово

Петренко каже, що кандидати до ВСУ масово "валять" тести на профпридатність

Укрінформ
Багато суддів Верховного Суду України та вищих спеціалізованих судів не здали перший тест на професійні знання в рамках конкурсу на посади до нового Верховного Суду.

Про це в інтерв'ю Europa Plus заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Ми не могли обмежити право на подачу в якості кандидата, умовно кажучи старих суддів. Але що ми бачимо. Пройшов перший тест на професійні знання, дуже багато суддів Верховного Суду, старого, Вищих спеціалізованих судів просто не здали цей тест. Зараз пройшов тест на практичні знання. Буквально сьогодні ВКК (Вища кваліфікаційна комісія - ред.) оголосила результати. Судді, які працювали в системі, його здали трохи краще. Ну, вони кожен день пишуть ці рішення», -  зазначив Петренко.

Зараз, підкреслив він, буде основний етап конкурсу, який підтвердить його прозорість, «або не дай Бог, там будуть якісь проблеми».

«Я дуже розраховую, що все ж таки цей етап комісія пройшла достойно. Цей етап безпосередньо співбесіди і розгляду висновків Громадської ради доброчесності», -  пояснив міністр юстиції.

Він висловив сподівання, якщо зараз конкурс до Верховного Суду буде пройдено достойно, це стане сигналом для переформатування і апеляційних судів.

«І наші громадяни отримають протягом наступних трьох років абсолютне нове обличчя судової системи», - зазначив Петренко.

Також він зазначив, що формування складу нового Верховного Суду може бути відтерміновано максимум на місяць.

 «Це (створення нового Верховного Суду - ред.) може бути відтерміновано, я думаю максимум на місяць», - припустив міністр.

Водночас він нагадав, що Верховний Суд «має бути сформований у квітні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-