В Австралії досі немає пам'ятника Шевченку - посол звернувся до українців

В Австралії досі немає пам'ятника Шевченку - посол звернувся до українців

Фото
Укрінформ
Мобілізувати зусилля для спорудження пам'ятника Великому Кобзарю в Австралії закликав українську громаду Австралії посол України Микола Кулініч під час шевченківського заходу в Канберрi.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні налічується 1384 пам'ятники Тарасу Шевченку у світі. Вони споруджені від Китаю до Бразилії, але в Австралії його немає. Настав час подумати i мобілізувати свої зусилля для встановлення монументу Великому Кобзарю в Австралії. І не важливо, де він буде - в Сіднеї чи Мельбурні, Аделаїді чи Перті, Канберрі чи Брізбені, українці у світі отримають ще одне місце, де зможуть збиратися і ширити славу поета»,  - наголосив посол.

Цьогорічні урочистості на честь 203-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка в австралійській столиці, завершили цикл святкувань в усій Австралії.

Головний акцент свята був зроблений на залученні до святкування дітей. З чудовою патріотичною концертною програмою «Свою Україну любіть» до Канберри приїхали учні Рідної братської школи імені святого Андрія з Сіднея (директор Одарка Брецко).

До їх виступу приєдналися дітки із нещодавно відновленої української Рідної школи імені Лесі Українки у Канберрі.

Численні представники та гості австралійської столиці, які були присутні на святі, тепло привітали молодих, але дуже професійних виконавців, а голова українського дипломатичного представництва Микола Кулініч підкреслив, що збереження українських традицій молодим поколінням австралійської громади є запорукою її розвитку і збереження у майбутньому.

Під час свята було вручено дипломи фіналістам міжнародного художнього дитячого конкурсу «Де я, там мій прапор» Стефанії та Софії Мандзій, робота яких 6 квітня ц. р. буде презентована у числі найкращих у виставковому центрі Адміністрації Президента України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-