26 березня: народний календар і астровісник

26 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Іоанна Лествічника; дряпаймося потихеньку вгору, назад не озираймося

Сьогодні четверта неділя Великого посту і присвячена вона Іоаннові Лествічнику, автору невмирущої «Лєствіци» (тобто драбина) – настільної книги кожного ченця, однієї з перлин духовної аскетичної літератури. Іоанна Лествічника вважають одним із фундаторів чернецтва. Біографічних подробиць життя преподобного до нас не дійшло. Відомо лише, що жив він на межі VI-VII століть. У шістнадцять років став монахом на Синайській горі. Спочатку був учнем ави Мартирія, а після смерті останнього усамітнився в пустелі, де 40 років провів у пості, мовчанні та молитві. Згодом став ігуменом Синайської обителі (нині монастир святої Катерини – один із найстаріших християнських монастирів світу). Мав величезний і беззаперечний духовний авторитет. Його називали новим Мойсеєм, а ченці вважали, що він ще за життя досяг Небесного Єрусалиму (тобто, Царства Небесного).

Наші пращури примічали: хмари пливуть високо – буде добра погода; якщо ж ущільнюються і видимість погіршується – чекай опадів. Ранній обліт бджіл – на красну весну.

З іменинами вітайте Івана, Олександра, Христину.  

Сьогодні 28-ий місячний день. Неділя – день Сонця, Місяць у сузір’ї Риб, символ дня – латаття, або водяна лілія – дитя сонця, цариця вод і русалок. Все чинно, тихо і спокійно. Принаймні, так має бути. Небесна канцелярія сьогодні закрита; ангели-архангели порозліталися по всесвіту; Бог, погойдуючись у гамаку дрімає; Клаус Номі співає арію Генія холоду з опери-маски «Король Артур» Генрі Перселла. Навіть чорт, сидячи на краєчку хмари, зайнятий не думкою про те, як би напакостити нащадкам Адама і Єви, а просто милується новими кедами. От тільки шкода, що на половину ратиці налізли… Енергетика цього дня надзвичайно світла, гармонійна і чиста. Залишається лише зробити крок й ступити у цілющий потік. Позитивні чисті думки, добрі слова і вчинки – ось і все, що треба. Дивитися чистим оком на цей світ. І тоді він стане нехай і не таким білосніжним як водяна лілія, але трішечки кращим. Цього дня бажано бути у дещо піднесеному настрої.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1886 році: – 11,4; а найтеплішим у 1983 -  +19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-